Dark Light

De ongerelegdheden die vorige week donderdag begonnen in Clichy-sous-Bois naar aanleiding van de noodlottige dood van twee jongeren, breiden zich uit in de regio Ile de France en ook naar andere delen van het land. Vooral de uitlatingen van minister van Binnenlandse Zaken Sarkozy lijken olie op het vuur gegooid te hebben. Op Sarkozy is veel kritiek, niet alleen van betrokkenen en de oppositie, maar ook van zijn eigen partij, de UMP. President Chirac heeft gisteren in de ministerraad Sarkozy de les gelezen.

Afgelopen nacht werden vier schoten gelost met ‘echte’ kogels, twee gericht op politie-agenten in La Courneuve, een ander op een brandweerman in Noisy-le-Sec en de vierde in Saint-Denis. Er vielen negen gewonden in het departement Seine-Saint-Denis en er gingen vannacht 350 auto’s in vlammen op, voornamelijk in Bobigny en Saint-Denis. Vele panden werden vernield of beschadigd: een winkelcentrum, provinciekantoor Bobigny, een kleuterschool, een politiebureau in Aulnay-sous-Bois, een gymzaal, een school en het RER station in Blanc-Mesnil (RER B).

Tot nu toe zijn meer dan 130 mensen zijn aangehouden. Vanavond worden 1.300 agenten ingezet.

Internet blijft evenmin gespaard. De site van de gemeente Clichy-sous-Bois was gisteravond gehackt en op de voorpagina viel te lezen dat de burgemeester afgetreden zou zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.