Dark Light

Voor de vierde keer vindt vannacht in Parijs La Nuit Blanche plaats. Om te voorkomen dat iedereen een beetje doelloos ronddwaalt zijn er vijf routes uitgezet, ieder met een eigen thema. Zo is er een DJ in het zwembad van Reuilly, een video-installatie op de Place de la Bastille van de Nederlands/Indonesische kunstenares Fiona Tan, en een armada van elektrische gitaren in de Sacré-Coeur. Voor het eerst hebben ook de bars en restaurants de mogelijkheid om open te blijven tot zes uur ‘s ochtends.

Net als Paris Plage is dit evenement binnen drie jaar uitgegroeid tot een gigantisch massa-spektakel van hedendaagse kunst, film en muziek. Vorig jaar dwaalden ruim een miljoen Parijzenaars door de nachtelijke straten van de lichtstad. Het volledige programma vindt u hier. Metroljn 14 rijdt de hele nacht (gratis van 01 tot 05h30), maar voor wie de fiets prefereert staan vanaf 18H 2000 fietsen gratis ter beschikking bij de zes vestigingen van Roue libre.

[goe_mashup_map]
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts