Dark Light

Na 12 jaar gesloten te zijn geweest voor een restauratie die tot nu toe 75 miljoen euro gekost heeft, is het Grand Palais weer even open voor het publiek. Begin jaren negentig verkeerde het complex in zo’n slechte staat, dat het wegens instortingsgevaar van de ene op de andere dag gesloten werd. Het Palais maakt onderdeel uit van een aantal projecten die gebouwd zijn voor de Wereldtentoonstelling van 1900. In het tegenovergelegen (eveneens wegens renovatie gesloten) Petit Palais wordt kunst van de stad Parijs tentoongesteld. In de bijgebouwen van het Grand Palais worden wisselende exposities gehouden, in het naastgelegen Palais de la Découverte staat de wetenschap centraal.

Het Grand Palais is nog non-stop geopend van zaterdagochtend 1 oktober, 12 uur, tot zondagochtend 2 oktober, 7 uur. Daarna sluit het weer zijn deuren om de restauratie van het interieur af te maken. In de komende maanden zijn wel wat culurele manifestaties gepland, alsmede enkele modeshows van Christian Dior, Chanel en Yves Saint Laurent, maar wat er precies gaat gebeuren met de immense ruimte is nog niet bekend. De Staat, noch de stad Parijs hebben geld om het Paleis een definitieve bestemming te geven.

View this clip on Vimeo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts