Dark Light

In Normandië en het departement Yvelines is voor het oog van de televisiecamera’s een groep van 7 Islamisten gearresteerd die aanslagen zou voorbereiden. De verdachten zouden deel uitmaken van de GSPC (Groupe salafiste pour la prédication et le combat). De vermeende chef, Safé Bourada, een uitstekend geïntegreerd Fransman met Algerijnse ouders, werd in 1992 lid van de Fraternité algérienne de France (FAF). In 1995 is hij veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf wegens zijn betrokkenheid bij de aanslag op de RER Saint-Michel.

Nicolas Sarkozy verklaarde gisteren op France 3 dat dreiging van een aanslag in Parijs op dit moment zeer groot is. De minister van Binnenlandse Zaken bereidt op dit moment een nieuwe anti-terrorisme wet voor die op 19 oktober in de MInisterraad gebracht zal worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.