Dark Light

Afgelopen nacht heeft de Franse luchtvaartdienst DGAC de zwarte lijst gepubliceerd met de namen van luchtvaartmaatschappijen die niet meer welkom zijn in Frankrijk. Het gaat om de maatschappijen Air Koryo (Noord Korea), Air Saint-Thomas (VS), International Air Service (Liberia), Lineas AER uit Mozambique (LAM) en Phuket Airlines (Thaïland). Het publiek kan ook inlichtingen inwinnen via het telefoonnummer (+33)(0)1 58 09 40 40.

De zwarte lijst wordt gepubliceerd naar aanleiding van het grote aantal incidenten en ongelukken met budgetmaatschappijen. Afgelopen zaterdag werd voor de tweede keer binnen een maand een toestel van Fly Air op vliegveld Roissy Charles de Gaulle aan de grond gehouden vanwege technische mankementen. Sinds begin augustus zijn bij vijf crashes 334 doden gevallen; op 16 augustus stortte in Venezuela een toestel neer van West; 152 Fransen vonden de dood.

Tot nu toe publiceerden alleen Groot-Brittannië en Zwitserland een zwarte lijst. België heeft inmiddels aangekondigd ook mee te doen, Nederland ziet voorlopig geen reden om een soortgelijke lijst te publiceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.