Dark Light
Tegenstrijdige verklaringen over overlijden Duisenberg.

Gisteren is in het Zuid-Franse dorp Faucon Wim Duisenberg (70), de voormalige president van de ECB en De Nederlandse Bank, overleden.

Volgens de autoriteiten is de heer Duisenberg overleden aan verdrinking na een hartaanval. Vandaag verklaarde zijn echtgenote Gretta Duisenberg in de Volkskrant dat zij haar man net buiten zijn studeerkamer had gevonden, en dat er geen autopsie verricht zou zijn. Het parket in Carpentras, dat een onderzoek heeft ingesteld, verklaarde bij navraag dat de heer Duisenberg een hartaanval heeft gehad aan de rand van het zwembad, vervolgens met kleren en al in het water is gevallen en daarna verdronken is. Er zijn ter plekke foto’s genomen door de rechtbank die deze lezing bevestigen. Gisteravond heeft de autopsie plaats gevonden die de dood door verdrinking heeft vastgesteld.

Mevrouw Duisenberg verklaarde ook zich gestoord te hebben aan het feit dat de Franse politie het overlijden aan de pers bekend heeft gemaakt, maar volgens hulp-officier van justitie Robert zijn het loslippige buren die de media hebben gewaarschuwd, danwel de pompiers die ter plaatse waren. De pompiers hebben in Frankrijk dezelfde rol als de ambulances in Nederland. Zij zijn niet gehouden aan een beroepsgeheim. Het is onduidelijk waarom de verklaringen van mevrouw Duisenberg in strijd zijn met de officiële lezing.

Update 02/08/2005: Vandaag verklaarde Gretta Duisenberg in De Volkskrant dat haar man inderdaad in het zwembad gevonden is. Haar uitlatingen gisteren in De Volkskrant zou zij gedaan hebben op advies van de Franse politie. Bij navraag bij Justitie echter, blijkt ook dit niet te kloppen.

 

[geo_mashup_map]
1 comment
  1. Het is duidelijk dat hier een luchtje aan hangt. Het graf van Wim op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam-Zuid is ook totaal verwaarloosd. Neem er zelf maar eens een kijkje. En dat terwijl mevrouw Gretta zo zielsveel van hem hield? Het lijkt erop alsof Wim te veel wist en uit de weg geruimd moest worden, en Gretta zelf er meer van weet dan ons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Lagarde is a risky candidate

The alleged escapades of Dominique Strauss-Kahn (DSK) have made the search for a new IMF chief a pressing issue. With the risk that someone will be appointed who may not be fully fit for the job.