Dark Light

Woensdag 15 september is de jaarlijkse toespraak van de voorzitter van de Europese Commissie. Deze ‘State of the Union’, ook wel afgekort als SOTEU, is het startsein van een nieuw politiek jaar. Maar wat zijn de prioriteiten van de ‘jongste’ Europarlementariërs: Michiel Hoogeveen (JA21/ECR) en Thijs Reuten (PvdA/S&D)

Op 15 april werden Hoogeveen en Reuten ‘verwelkomd’ in het Europees Parlement, als vervangers van de naar de Tweede Kamer vertrokken Derk Jan Eppink en Kati Piri. De wittebroodsweken waren vreemd, met weinig contacten door corona en een zomerreces.

Desalniettemin probeert het tweetal al piketpaaltjes te slaan. Hoogeveen doet dat met name op economisch en monetair terrein, Reuten richt zich op buitenland, migratie en rechtsstaat. 

In deze nieuwste aflevering van BNR’s Europa Podcast bespreken zij hun prioriteiten en gaan ze daarover met elkaar in gesprek. Kunnen zij elkaar vinden op elkaars dossier?

Of deze twee nog-fris-tussen-de-oren-Europarlementariërs ook punten aanstippen die Von der Leyen op haar agenda heeft staan, en waar na afloop dan een debat met het voltallige Europees Parlement over wordt gevoerd? Dat hoor je dan weer volgende week!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.