Dark Light

Nederland is in cyberoorlog met Rusland. Hoe dat zit vertelt Martijn Smiers in Moskou. Precies een jaar nadat de #MeToo beweging begon, is de hashtag nu ook doorgebroken in India. Eva Oude Elferink, in New Delhi, vertelt er meer over.

In oktober 1492 zette Columbus voor het eerst voet op het Amerikaanse continent. Hoe ze dat in de VS vieren, horen we van Erik Mouthaan, in New York. En met Columbus begon ook de Spaanstalige overheersing. Maar nu, vijf eeuwen later, overleeft de taal van de oorspronkelijke bewoners, het Chueca, nog steeds. Zelfs in het Nederlands gebruiken we woorden uit die duizenden jaren oude taal. Daarover Arjan Meesterburrie, in Ecuador.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Aflevering 21 – 22.02.2012

Europa lijkt zich geen raad te weten met de gebeurtenissen in de Arabische wereld. Vooral met Libië zijn de banden sterk en moeilijk te verbreken.

BNR Europa #5

Het was een week waarin een nieuwe Europese nachttrein z’n komst en bestemming aankondigde: de coöperatie European Sleeper,…